Archos introduceert GamePad-gametablet voor

Al jarenlang is het Franse bedrijf Archos actief op de tablet markt. Voor de Apple’s tablet revolutie waren zij jarenlang marktleider met voor die tijd innovatieve producten. Archos is in 1988 opgericht en heeft 188 werknemers. In 2010 was hun omzet € 83,3 miljoen. Vandaag meldt Archos dat hun GamePad, een tablet gebouwd om te gamen, in de winkel te koop is voor € 149. Wij ontvingen het volgede bericht over deze introductie.

De ARCHOS GamePad ligt nu in de winkel. Dit nieuwe type tablet combineert fysieke gamebesturing, een unieke ARCHOS ‘mapping tool’ en een volledige AndroidTM- tabletervaring. De ARCHOS GamePad beschikt over fysieke knoppen en analoge sticks voor mobiel gamen. Daarnaast maakt de ‘mapping tool’ het mogelijk om de virtuele touchscreenbediening van een game te koppelen aan de fysieke knoppen. De GamePad is een dun en licht Android 4.1 Jelly Bean-apparaat met volledige toegang tot Google PlayTM en Google Mobile Services. De ARCHOS GamePad is vanaf 6 december 2012 verkrijgbaar voor 149 euro, inclusief btw.

“Bezitters van Android-apparaten besteden per maand meer dan negen uur aan gamen. Toch geven ze aan niet helemaal tevreden te zijn met de besturing en ervaring hiervan op hun touchscreen”, zegt Henri Crohas, oprichter en CEO van ARCHOS. “Wij denken dat gamen op mobiele apparaten zich heeft bewezen en zal blijven groeien. Met de lancering van de GamePad sluiten we aan op de behoefte van gamers die een betere tabletgame-ervaring zoeken.”

Door het combineren van de veertien fysieke knoppen en twee analoge sticks met de revolutionaire ARCHOS ‘game mapping tool’ (alleen op de ARCHOS), brengt de GamePad het fysieke aspect terug in de game-ervaring. Daarnaast beschikt het over een 7-inch groot en 5-punts capacitief aanraakscherm met zestien miljoen kleuren en 1.024 x 600 pixels. De GamePad is slechts tien millimeter ‘dik’ en weegt niet meer dan 330 gram. Dit alles maakt de ARCHOS GamePad tot de perfecte mobiele gameconsole.

REVOLUTIONAIRE ‘MAPPING TOOL’

Zelfs oudere games die niet gemaakt zijn voor fysieke besturing, werken op de ARCHOS GamePad. Dit dankzij de revolutionaire ARCHOS ‘mapping tool’. De gebruiker wijst van honderden games de virtuele schermfuncties toe aan een van de fysieke knoppen op de GamePad, of hij of zij gebruikt de ‘drag and drop’-interface om een game in luttele seconden te ‘mappen’.

De GamePad slaat automatisch het ‘mapping-profiel’ op van de knoppen voor elke game. Elke keer als de gebruiker een game start, laadt de ARCHOS dit profiel.

FUNCTIES & SPECIFICATIES

Operating System: Google Certified Android 4.1 Jelly Bean.

Vloeiende game-ervaring in 3D: Quad-core Mali 400 MP GPU samen met 1,6 GHz Dual-core CPU.

Geheugen: 8 GB intern geheugen en mogelijkheid voor 64 GB extra geheugen via microSD-slot.

Mini-HDMI: gebruik de mini-HDMI-poort om de GamePad te verbinden met een groot tv-scherm.

Google PlayTM: 700.000 apps en games en DRM-ondersteuning voor het downloaden van boeken, tijdschriften, muziek, films en tv-programma’s*.

ARCHOS Media Center-apps: op maat gemaakte apps voor video’s en muziek, inclusief het automatisch scannen op metadata, ondertiteling en natuurlijk de beste format- en codec-ondersteuning die er is, waaronder 1080p-videodecoding.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel