Apple verkoopt record aantal iPads in eerste weekend

Gaat Apple vandaag weer een record breken? Vorig jaar bij de introductie van de iPad Mini en iPad vierde  generatie werden er in het eerste weekend 3 miljoen stuks verkocht. Het zou ons niets verbazen als er in het afgelopen weekend veel meer iPads over de toonbank gingen dan bij  Apple's vorige lancering.

Zeker, er zijn berichten dat vooral de iPad Mini schaars is. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan retinaschermen. Maar de iPad Air lijkt in overvloed beschikbaar te zijn. Analisten denken dat er alleen al van deze iPad tussen de 3 en 3,5 miljoen verkocht zijn. Nog nooit ging de verkoop van een nieuwe iPad in zoveel verschillende landen, 52 in totaal, tegelijk van start. En, dat is echt uniek, er werd meteen al gestunt met de prijs van de nieuwe iPad. In Nederland bijvoorbeeld verkocht de MediaMarkt de iPad Air meteen met een (kleine) korting. In Amerika gaven zoveel retailers extra korting dat zelfs Apple de prijzen online en in hun winkels heeft aangepast.

Later vandaag komt Apple waarschijnlijk met de verkoopcijfers uit. Hoewel moeilijk te voorspellen denken wij dat die wel eens ruim boven de vier miljoen stuks kunnen uitkomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel