Algiz 10X, een 10-inch robuuste tablet voor gebruik buiten

Handheld, een marktleider en fabrikant van robuuste mobiele computers en smartphones, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuw robuust mobiel apparaat voor professionele veldwerkers: de Algiz 10X [http://www.handheldbenelux.com/regions/nl/algiz-10x.asp ] robuuste tablet-pc. De krachtige Algiz 10X is bestand tegen extreme weersomstandigheden en er kan ruw mee worden omgegaan, en het grote 10,1-inch touchscreen en is het best afleesbare scherm op de markt.


"De nieuwe Algiz 10X is zeer geschikt voor professionele veldwerkers die een robuuste tabletcomputer nodig hebben die licht van gewicht is en bestand is tegen de ruwe weersomstandigheden die voorkomen bij allerlei typen industrieel veldwerk én die gedetailleerde kaarten en andere grafische weergaven zelfs in fel zonlicht kan weergeven", zegt Peter ter Linde, CEO van Handheld BeNeLux. 

De Algiz 10X is IP65 geclassificeerd en voldoet aan de strengste militaire MIL-STD-810G-normen voor het bescherming tegen stof, water, trillingen, vallen, extreme temperaturen en verschillende hoogtes. Hij is licht van gewicht, slechts 1,3 kg (2,9 lbs), en is maar 32 mm (1,2") dik. 

Het heldere scherm van de Algiz 10 X is uitgerust met de nieuwste generatie MaxView-technologie. Bovendien is de tablet uitgerust met een u-blox GPS-ontvanger en WAAS/EGNOS/MSAS-mogelijkheden, Bluetooth 4.0, WLAN 802.11 b/g/n en bovendien gereed voor WWAN Gobi 3000 met een modem en antennes voor draadloze connectiviteit die volledig geïntegreerd zijn. Verder heeft hij een ingebouwde 5-megapixel camera met LED-flitser en meerdere connectiviteitsmogelijkheden, waaronder waterbestendige USB 2.0-, VGA- en RS232-poorten. De Algiz 10X werkt op een krachtige Intel Atom N2800 dual-core processor met 4 GB DDR3 RAM en biedt daarmee uitstekende prestaties. De SSD-schijf kan met een microSD-kaart worden uitgebreid om een enorme opslagcapaciteit te verkrijgen. De Algiz 10X draait op Windows 7 Ultimate en is gereed voor Windows 8. 

"Met de Algiz 10X breiden we onze populaire productfamilie uit waartoe ook onze Algiz 7 behoort, dat tot nu toe het favoriete apparaat van professionele veldwerkers wereldwijd is. De Algiz 10X heeft meer rekenkracht en opslagcapaciteit plus een groter scherm, omdat de markt daarom vroeg", zegt Peter. 

Net als het hele assortiment robuuste PDA's, smartphones en mobiele computers van Handheld, werd de Algiz 10X speciaal ontworpen voor veldwerkers in sectoren als geomatica, logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, bouw, onderhoud, mijnbouw, leger en beveiliging. 

De Algiz 10X robuuste tablet-pc zal worden getoond op de INTERGEO beurs in Hannover, Duitsland van 9-11 oktober en op de Mobility for Business beurs in Parijs, Frankrijk van 10-11 oktober, plus gedurende verschillende tentoonstellingen in de herfst. 

De Algiz 10X komt beschikbaar in januari 2013.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel