Door kill switch enorme daling diefstal mobiele telefoons

Het aantal gestolen smartphones is wereldwijd de laatste maanden dramatisch gedaald, sinds de implementatie van de zogenaamde ‘kill switch’. Met de kill switch kunnen gebruikers op afstand hun smartphone uitzetten, wanneer deze is gestolen of verloren. Hierdoor heeft het voor dieven geen zin meer om mobiele telefoons te ontvreemden.

Uit officiële cijfers blijkt dat het aantal gestolen iPhones in de Amerikaanse stad San Francisco met maar liefst 40% is gedaald en in New York met 12%. Londen spant echter de kroon met een daling van ruim 51%. De kill switch is zo’n succes dat in de Amerikaanse staat Californië deze zomer al een wet van kracht gaat, die een kill switch op alle mobiele telefoon verplicht maakt. Dat smartphone-diefstal een groot probleem is, blijkt wel uit het feit dat er in 2012 in de VS ruim 1,6 mobiele telefoons gestolen zijn.

Op dit moment hebben Apple, Samsung en Google de kill switch al standaard in hun telefoons geïmplementeerd, terwijl Microsoft deze functie in hun nieuwe besturingssysteem Windows 10 gaat integreren. 
 
Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel