Yippie! en Media Markt waarschuwen voor valse websites

Valse websites worden een steeds groter probleem in ons land. De Nederlandse startup Yippie! stuurt in samenwerking met Media Markt gebruikers van hun nieuwe plugin een notificatie wanneer zij een valse website bezoeken. De twee spelers willen zo het groeiende aantal malafide webshops een halt toeroepen, zegt directeur Barry van Ruiven van Media Markt Nederland.

Vorig jaar is in totaal 43 duizend keer aangifte gedaan van internetoplichting, waarbij de schade minimaal € 7,9 miljoen bedroeg. “Volgens het Landelijk Meldpunt Internetoplichting blijft het aantal malafide webshops maar groeien”, weet Van Ruiven. Oplichters gebruiken de naam van retailers als Media Markt voor webwinkels, waar producten tegen grote kortingen worden aangeboden maar die nooit worden geleverd.

De Yippie! plugin kan geïnstalleerd worden in verschillende internetbrowsers, waaronder Safari, Chrome, Firefox en Internet Explorer. Gebruikers ontvangen vervolgens automatisch een melding wanneer zij een webwinkel bezoeken die zich voordoet als Media Markt.

De browser plugin is verder ook in staat om automatische prijzen van verschillende online winkels te vergelijken. Zodra de consument online een product dreigt te kopen dat ergens anders op internet goedkoper is, geeft Yippie! een seintje. Vervolgens wordt de consument naar de goedkopere webshop geleid.

Door: de redactie (via RetailTech)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel