Phone House vraagt faillissement aan

Amersfoort, 14 februari 2017

The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. hebben vandaag faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Midden Nederland.
Mr. E.L. Zetteler en mr. J.V. Maduro zijn aangesteld als curatoren. De aanvraag betreft het hoofdkantoor in Amersfoort, 70 eigen winkels alsmede enkele webstores. De onderneming telt 806 medewerkers. De 74 franchisevestigingen van Phone House vallen buiten het faillissement. Alle Phone House winkels blijven voorlopig open.

Ondanks de kostenbesparingen welke de laatste jaren zijn doorgevoerd, investeringen in nieuwe omni-channel systemen en een vernieuwd winkelinterieur zag Phone House de resultaten onvol- doende verbeteren. De omzet staat onder druk als gevolg van directe concurrentie van de telecom operators alsmede toepassing van de Wet op het Financieel toezicht waardoor het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement ernstig wordt beperkt.

Naast teruglopende verkopen kreeg Phone House te maken met lagere vergoedingen vanuit de telecom operators. Hierdoor liepen de resultaten van de onderneming snel terug. Momenteel on- derzoeken de curatoren de mogelijkheden van een doorstart. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel