Phone House sluit deuren winkels in de Makro

Alle shop-in-shops van Phone House in de groothandels van Makro gaan de komende maanden dicht. De samenwerking voldeed niet aan de verwachtingen van beide ketens, laat communicatiemanager Merel van Fessem van Makro weten aan RetailNews. Phone House en Makro gingen in 2011 met de samenwerking van start. Na een succesvolle pilot in Amsterdam werd besloten er een vervolg aan te geven in alle zeventien groothandels. De ketens hebben inmiddels intern laten weten dat de winkels in februari en maart weer zullen verdwijnen, zegt een woordvoerder van Phone House. Per 1 april zullen alle Phone House-winkels in de vestigingen van Makro gesloten zijn.

Phone House en Makro in betere tijden

Phone House maakte afgelopen zomer al bekend zo’n vijftig eigen vestigingen te schrappen bij een reorganisatie. De retailer ging zich juist meer focussen op de samenwerking met andere spelers als Media Markt en Samsung. Phone House beschikt inmiddels in alle vestigingen van Media Markt over een shop-in-shop, terwijl er vijf Samsung Experience Stores geëxploiteerd worden.

Ceo retail Bert van Dam sprak vorig jaar in RetailTrends nog de verwachting uit dat Phone House meer winkels zal openen in grote winkelketens. Door ervaring op te doen in andere winkelconcepten kan de retailer zijn klanten namelijk beter leren kennen, stelt hij. “Op de lange termijn hebben al onze retailformules en -formats daar voordeel van.”

Er gaan al maanden geruchten dat Media Markt interesse heeft om Phone House Nederland over te nemen. Wellicht is het terugtrekken uit de Makro en het intensiveren van de samenwerking tussen beide bedrijven een verdere stap richting overname.

Door: de redactie (via RetailNews)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel