Overname BCC van 18 Harense Smid winkels per 1 februari defintief

De winkels van HiM Retail, eigenaar van de Harense Smid, It’s en Mikro, zullen per 1 mei de deuren sluiten. 18 filialen en diverse websites van HiM Retail worden definitief per 1 februari overgenomen door elektronica- en witgoedwinkelketen BCC. De naam Harense Smid mag nog tot 1 mei blijven voorbestaan. 

BCC neemt bijna 200 winkelmedewerkers over. HiM Retail werd in juli 2013 opgericht en heeft toen de doorstart van 25 winkels van de Harense Smid gerealiseerd. De hoofdkantooractiviteiten van HiM Retail en Mikro-Electro werden in november 2013 samengevoegd in Oss. In juli 2014 werden de 18 winkels van Mikro-Electro overgenomen. 

In Nederland is BCC, onderdeel van het Franse Darty, de laatste jaren niet meer winstgevend. Helaas denkten wij dat door de overname van HiM Retail de kans op succes alleen nog maar verder is afgenomen. De meeste winkels zaten niet op top locaties en vaak buiten de grote steden. De vraag is of het verzorgingsgebied van deze winkels groot genoeg is om een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat van BCC te geven. Immers BCC heeft extreem kleine marges en moet het van volume hebben. En dat gaan de 18 HiM Retail vestigingen BCC niet geven.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel