Omzet Nederlandse telecom retail groeide in vierde kwartaal met 17,2%

Het laatste kwartaal van 2014 liet een positieve ontwikkeling zien in de Smart- en Mobile Phone markt. De omzetontwikkelingen binnen de Smart- en Mobile Phone markt groeide sterk de laatste 3 maanden van 2014. Dit is een duidelijk gevolg van de nieuwe toestelreleases die aan het einde van Q3 zijn geïntroduceerd. Gemiddeld groeide de omzet met 17,2% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2013. Deze groei werd voornamelijk aan het begin van het kwartaal gerealiseerd.

Van alle verkochte mobiele toestellen in het vierde kwartaal van 2014 is 83% een Smart Phone en 15 % een mobiele telefoon. Het resterende gedeelte wordt aangevuld door de zogenoemde Phablets. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar was het aandeel van Mobile Phones gemiddeld nog 21%.

Steeds meer toestellen worden uitgerust met “Near Field Communication” (NFC), deze vorm van communicatie waarbij geen contact nodig is, die o.a. kan worden gebruikt voor betalingsverkeer, is in het vierde kwartaal gemiddeld op 52% alle verkochte toestellen aangetroffen. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 is dit een stijging van maar liefst 18%.

Wanneer we kijken naar de manier waarop de toestellen worden aangeschaft zien we dat de opmars van Sim Free verder doorzet. Gemiddeld is in het vierde kwartaal van 2014, 53% van de nieuwe toestellen verkocht in combinatie met Sim Free abonnement. In december 2014 ligt het aandeel van Sim Free zelfs op 56%. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar lag dit aandeel nog 11% lager. Een nieuw record en Sim Free wordt hiermee “marktleider”.

Tevens blijft de ontwikkeling van de mobiele accessoires interessant, gemiddeld is de omzet in het vierde kwartaal van 2014 met maar liefst 27% gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Alleen cases doen het minder goed, in het vierde kwartaal zijn cases gemiddeld verantwoordelijk voor 35%, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 40% was.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel