Iedere Kijkshop wordt klein magazijn

RetailNews meldt dat Kijkshop zijn fysieke winkels gaat inzetten als distributiecentra voor online bestellingen. De retailer werkt daarvoor samen met technologiebedrijf Pluplus, in navolging van onder meer vastgoedeigenaar Corio.

Pluplus koppelt aankopen in de webshop aan lokale koeriers, die het pakketje vervolgens per fiets, scooter of auto binnen twee uur bij de klant bezorgen. Kijkshop lanceert deze bezorgoptie in eerste instantie alleen in Amsterdam en Utrecht. De verwachting is echter op korte termijn ook de andere ruim honderd winkels aan te sluiten, laat coo Robin Tichler weten.

Pluplus ging vorig jaar april van start in Amsterdam en kreeg vervolgens onder meer een investering van Parcel International. Winkeliers die de dienst willen aanbieden, implementeren een html-code in hun webwinkel. De bezorgkosten hangen af van de afstand naar het bezorgadres, de omvang van het pakket en het tijdstip van de bestelling.

Tijdens het afrekenen van een online bestelling krijgt de klant de actuele bezorgprijs te zien voordat hij voor de snelle bezorgdienst kiest. Kijkshop laat weten dat de bezorging soms helemaal gratis is, om zo ‘een unieke propositie in de markt te zetten’ en klanten beter te bedienen vanuit zijn omnichannelstrategie.

Door: de redactie (via RetailNews)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel