GfK meldt dat er nog nooit zoveel sim free telefoons verkocht zijn

Alle non-food markten bij elkaar opgeteld laten een omzet plus zien van 1,9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het vierde kwartaal laten de markten van Fietsen, Telecom en Groot- en Klein Huishoudelijke apparaten een omzetgroei zien. De omzet in Consumenten Elektronica, Doe Het Zelf en Entertainment begint te stabiliseren. Foto, Boeken, IT, Fashion en Toerisme vertoonden geen groei. Dit blijkt uit de Q4 rapportage van GfK Retail Reports.

Telecom: steeds meer toestellen Sim Free verkocht

Het laatste kwartaal van 2014 laat een positieve ontwikkeling zien in de Smart- en Mobile Phone markt. Dit is een duidelijk gevolg van de nieuwe toestelreleases die aan het einde van Q3 zijn geïntroduceerd. De opmars van Sim Free toestellen zet verder door. In het vierde kwartaal van 2014, is 53% van de nieuwe toestellen een Sim Free toestel. In december 2014 ligt het aandeel van Sim Free zelfs op 56%. Een nieuw record en Sim Free wordt hiermee "marktleider".


Met een omzetgroei van 7% ten opzichte van het 4e kwartaal in 2013, leveren Klein Huishoudelijke apparaten een belangrijke bijdrage aan het herstel van de 'elektro' markt. De kleine keukenapparaten stegen het hardst. Dit segment groeide in het 4e kwartaal bijna 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het waren voornamelijk friteuses, bakplaten, keukenmachines, blenders, sapcentrifuges, en contactgrillen die de weg naar de consument wisten te vinden.

Omzet Consumenten Elektronica en Doe Het Zelf stabiliseert
De omzet van Consumenten Elektronica en de Doe Het Zelf markt heeft zich inmiddels in het vierde kwartaal enigszins gestabiliseerd met een omzetdaling van respectievelijk 1,5% en 0,5%. In de Consumenten Electronica markt zien we wel een verbeterde televisieverkoop en positieve groei van audio producten. In de Doe Het Zelf markt zien we dat metname de elektrisch- en tuin gereedschappen groeien.

Entertainment: fysieke markt stabiliseert en digitaal groeit
De markt voor fysieke entertainment producten eindigt met een minimale omzetplus van 0,1% in vergelijking met Q4 van 2013. De verkoop van DVD's en CD's blijft dalen. We zien wel in het vierde kwartaal een stijging in de verkoop van consoles met 55% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor digitaal entertainment eindigt met groeicijfers. GfK schat in dat de omzet van de digitale muziek markt in het vierde kwartaal met 19,9% is gestegen ten opzicht van Q4 2013.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel