Youfone en Tele2 goedkoopste providers bij start 2015

Door de overvloed aan mobiele providers is het lastig om overzicht te krijgen. Eensim.nl introduceert daarom de sim only barometer. Met de barometer is in één oogopslag te zien hoe duur een provider is, van goedkoop tot super voordelig. Op basis van de actuele prijzen van alle mogelijke abonnementen die worden aangeboden door elf sim only providers in Nederland is de Eensim barometer samengesteld. Hierop is te zien wat de gemiddelde kosten van een abonnement zijn bij een provider.

Zo blijken Tele2 en Youfone de voordeligste providers te zijn: een abonnement kost daar gemiddeld 15 euro per maand. KPN daarentegen is duur, een abonnement kost daar gemiddeld het dubbele, namelijk 30 euro per maand.

Simyo goedkoop

Om beter inzicht te krijgen in de prijzen van de providers is naar drie extra categorieën gekeken. In de categorie 'gemiddelde abonnementen' (200-400 min, tot 50 SMS, 500-1000 mb) waren Tele2 en Simyo de voordeligste. In de categorie 'kleine abonnementen' (tot 200 min, tot 50 SMS, tot 250 mb) is de provider Youfone de goedkoopste was. In beide gevallen was KPN het duurst. Algemeen is te zien dat de kleinere providers (zoals Youfone, Tele2, Simyo, en Hollandsnieuwe) een stuk goedkoper zijn dan de grote drie (T-Mobile, Vodafone, en KPN). Terwijl hun service of dekking zeker niet onderdoen voor de grote providers.

Uitzondering op deze regel vormt de derde categorie, '4G-veel-data abonnementen' (tot 400 min, tot 50 SMS, 500-2000 mb, 4G). In deze categorie scoort T-Mobile het beste. Verrassend genoeg doet budgetprovider Ben het hier het minst goed, al heeft dat ook te maken met het feit dat Ben maar één echt 4G abonnement aanbiedt (met 2500 mb aan data).

De Eensim barometer biedt de consument overzicht over alle sim only providers. Zo kan heel snel worden gezien welke provider goed voor de portemonnee zorgt. En doordat alle providers op kwaliteit een dikke voldoende scoren, is alleen op prijs kiezen tegenwoordig helemaal geen gekke gedachte.

  4G Barometer                                   Kleine abonnementen                            Gemiddelde abonnementen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel