Wordt Everything Everywhere overgenomen?

Spannend nieuws uit de UK. De Sunday Times berichtte gisteren dat Everything Everywhere, de joint venture tussen Orange en T-Mobile in de UK, wel eens op korte termijn kan worden overgenomen door de voormalige financiële topman van Orange Tom Alexandeer. Gesteund door een investeringsmaatschappij, KKR, is hij reeds in februari van dit jaar met de overnamepoging begonnen.

T-Mobile is hard bezig om alle niet kern-activiteiten af te stoten. Dit is begonnen in de USA en tot op heden nog niet echt succesvol gebleken. Orange heeft haar deel van de participatie al in de etalage gezet toen het aankondigde dat zij aan het onderzoeken waren of een beursgang mogelijk zou zijn. Naar verluid kost de uitrol van hun 4G netwerk enorm veel geld en zou de verwachte prijs van £ 6,5 miljard een welkome aanvulling zijn om hun cash positie te verbeteren.

Everything Everywhere is met ruim 27,2 miljoen gebruikers het grootste netwerk in de UK. O2, eigendom van het Spaanse Telefonica, heeft ruim 4 miljoen minder klanten. Het Britse Vodafone is gek genoeg op haar thuismarkt de derde speler  met toch nog ruim 19,2 miljoen gebruikers. De vierde speler, Three (3) genaamd, heeft slechts 8,2 miljoen aansluitingen. Echter zij richten zich alleen op 3G klanten. Three (3) is volledig in handen van het Hongkong Chinese Hutchinson Whampoa. De Britse markt wordt gekenmerkt door een aantal zeer grote MVNO’s. Virgin en Tesco (grootste supermarkt van Europa) zijn de belangrijkste en hebben beide ruim 3 miljoen klanten. Tesco mobile is overigens voor 50% in handen van O2.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel