Vodafone rolt LTE Advanced (4G+) nog dit jaar uit in meer dan 50 steden

Na het bericht van KPN eerder deze week komt nu ook Vodafone Nederland nog dit jaar met LTE Advanced (4G+) in meer dan 50 steden. Met deze nieuwe technologie smelten twee verschillende 4G-frequentiebanden samen in één nóg snellere dataverbinding. Hiermee zijn theoretische snelheden mogelijk tot 200 Mbit/s, vier maal sneller dan de huidige 4G-variant. Vodafone kan 4G+ sneller breed beschikbaar maken dan concurrenten, omdat Vodafone de benodigde 1800-frequenties nu al in gebruik heeft. Vandaag demonstreerde Vodafone de techniek in zijn kantoor in Amsterdam.

Vergeleken met de huidige mobiele netwerktechnologieën zorgt 4G+, naast een nóg snellere dataverbinding, voor een betere dekking in gebieden waar signalen van masten overlappen. 4G+ is al deze herfst beschikbaar in de G4-steden en in Leiden, Delft, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Schiphol. Nog dit jaar is 4G+ beschikbaar in meer dan 50 steden waar beide 4G-frequentiebanden (800Mhz + 1800Mhz) actief zullen zijn. De eerste toestellen die 4G+ ondersteunen, worden vanaf september in Nederland verwacht.

 Mallik Rao: “In september 2014 hebben we in heel Nederland 4G-dekking. Alleen voegen wij daar meteen 4G+ aan toe in een groot aantal steden in Nederland! De snelheden die 4G+ mogelijk maakt zijn sneller dan de snelheden via een vaste breedbandverbinding thuis. Ik ben enorm trots dat ons netwerkteam dit voor elkaar krijgt.”

KPN begint na de zomer in de vier grote steden in Schiphol. Het lijkt dat Vodafone net even iets sneller gaat met de uitrol.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel