Vodafone plaatst honderden small cells op drukke locaties voor beter en sneller 4G

Vodafone Nederland voorziet drukke locaties in de Randstad van 4G small cell-technologie. Hiermee anticipeert Vodafone op de snel groeiende vraag naar data op het 4G-netwerk. Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tientallen tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit en snelheid van zijn netwerk op specifieke locaties heel gericht verbetert. Vodafone is begonnen met de uitrol in de binnenstad van Amsterdam, over circa twee maanden wordt gestart met de uitrol in Rotterdam. Daarnaast wil Vodafone ook drukke locaties in Utrecht en Den Haag voorzien van 4G minizendmasten. Dit jaar zullen enkele honderden small cells geplaatst worden.

Mallik Rao, CTO Vodafone Nederland: “Vanaf september hebben we landelijke 4G-dekking maar in de grote steden zien we nu al een snel stijgende databehoefte. Als je op een zaterdagmiddag op het Rembrandtplein te weinig capaciteit aanbiedt, kunnen klanten last krijgen van filevorming op het netwerk. Daar anticiperen wij op met de inzet van small cells. Dekking is belangrijk, maar capaciteit bepaalt of je daadwerkelijk de snelheid krijgt die je wilt.” Vodafone gaat small cells tevens inzetten waar de capaciteit of dekking van het 3G- netwerk ontoereikend is.

#FastForward

De uitrol van 3G en 4G small cell-technologie is onderdeel van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel