Vodafone investeert weer in Nederland nu in een SuperSwitch

Vodafone gaat een netwerkcentrale met zeer hoge capaciteit - een SuperSwitch - bouwen in Eindhoven. Het nieuwe knooppunt heeft een flexibele capaciteit en kan in geval van calamiteiten volledig overgenomen worden door centrales op andere locaties. Daarmee zal de impact van grote storingen, zoals bij de grote brand in een knooppunt in Rotterdam in 2012, beperkter zijn. De SuperSwitch voldoet aan de hoogste beschikbaarheidseisen van dit moment. De bouw maakt onderdeel uit van het FastForward programma, waarbij het Vodafone netwerk geleidelijk teruggaat van 12 kleinere netwerkcentrales naar slechts drie grote, zwaar beveiligde netwerkknooppunten die als elkaars back-up fungeren.

Het nieuwe netwerkknooppunt wordt gevoed door elektriciteit uit 100% windenergie. Ook is voor duurzame installaties gekozen om energieverbruik te minimaliseren. Zo wordt er onder meer gekoeld met buitenlucht in plaats van energieverslindende koelmachines. Het netwerkknooppunt is o.a. ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd, heeft een Tier3+ data center classificatie en wordt voorzien van permanente videobewaking.

Mallik Rao, CTO Vodafone Nederland: “Een optimale fysieke omgeving voor onze systemen, applicaties en data is essentieel voor de continuïteit van ons netwerk. Het netwerkknooppunt in Eindhoven gaan we de komende maanden bouwen en vervolgens vullen met netwerkapparatuur die momenteel nog verspreid is over verschillende netwerklocaties. Dat gebeurt gefaseerd, zodat we de continuïteit en kwaliteit van het netwerk en diensten kunnen waarborgen. De reductie in netwerkcentrales is ook nog eens goed voor het milieu. We passen de nieuwste en schoonste energietechnieken toe en kunnen beter inspelen op vraag en aanbod, waarmee we onze energy efficiency vergroten”.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel