Vodafone en T-Mobile blijven groeien

Vodafone maakt omzet bekend over het eerste halfjaar van hun financiële boekjaar 2012/2013, de maanden april tot en met september 2012. Het Britse bedrijf zag hun omzet in Nederland met 1,9% , in vergelijking met vorig jaar, dalen naar € 944 miljoen in deze periode. Het bedrijf maakt geen verdere  winstcijfers bekend. Volgens Vodafone worden lagere opbrengsten uit mobiel bellen en sms-verkeer in Nederland goed gemaakt door een sterke groei van mobiel internet.

Het aantal abonnementen, post- en prepaid, steeg licht met 1,5% naar 5,34 miljoen gebruikers. Vodafone lijkt hiermee haar marktpositie licht te verstevigen. Nog maar enkele dagen geleden maakte T-Mobile haar kwartaalcijfers bekend. In het derde kwartaal steeg ook T-Mobile’s marktaandeel en zij hebben nu afgerond 4,8 miljoen klanten. Grote verliezer is KPN en dan meer specifiek op de zakelijke markt. KPN blijft licht groeien in de consumentenmarkt.

T-Mobile omzet was in dezelfde periode, april tot en met september 2012, € 832 miljoen ruim € 112 miljoen minder dan Vodafone. De Duitse telecommer maakt wel EBITDA cijfers bekend. In het derde kwartaal was dit € 143 miljoen.

T-Mobile en Vodafone blijven het relatief goed doen. Omzet daalt wel een beetje maar hun marktaandelen blijven op peil. KPN moet in het laatste kwartaal hard aan de bak om vooral haar positie op de zakelijke markt te verbeteren. De merken HI en Telfort doen het goed bij consumenten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel