Vodafone eco-score wordt internationaal, sector breed label voor mobiele telefoons

Vodafone maakt in samenwerking met Telefónica O2 en stichting ‘Forum for the Future’ de eco-score voor mobiele telefoons breder beschikbaar. Eco-score is in 2011 door Vodafone Nederland geïntroduceerd en wordt inmiddels in 13 landen wereldwijd gebruikt door Vodafone. De samenwerking met Telefonica O2 en Forum to the Future is een belangrijke stap richting een internationale, sector brede eco-score, waarmee klanten wereldwijd mobiele telefoons kunnen vergelijken op het gebied van milieu en andere duurzaamheidsaspecten. Telefonica O2 is de eerste operator buiten Vodafone die gebruik gaat maken van de eco-score. Inmiddels heeft ook Orange toegezegd de eco-score in 2015 te gaan gebruiken.

De eco-score geeft toestellen een gestandaardiseerde score op het gebied van duurzaamheid. De scores variëren tussen de nul en vijf en zijn vastgesteld op basis van antwoorden van toestelfabrikanten op specifieke vragen over o.a. de levensloop van het toestel en verantwoorde ontwerpkenmerken. Door samen te werken met Forum to the Future, krijgt de eco-score een onafhankelijker karakter. Forum to the Future biedt tevens meer inzicht in de criteria en methodologie die gebruikt wordt om de eco-score te bepalen.

Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: “De eco-score geeft onze klanten de keuze om duurzaamheid mee te nemen in hun aankoopbeslissing. Vodafone Nederland heeft hierin al in 2011 het voortouw genomen en met deze stap wordt duidelijk dat ook andere bedrijven en landen het belang van de eco-score zien. Ik hoop dat de eco-score op korte termijn niet alleen voor onze klanten beschikbaar is, maar ook voor klanten van al onze concurrenten.”

De nieuwe naam van de eco-score is de eco-score 2.0, een vernieuwde variant van het duurzaamheidslabel dat in 2011 door Vodafone Nederland is ontwikkeld. Inmiddels gebruikt Vodafone in 13 landen de eco-score, waaronder Duitsland, Engeland en Australië. Door samen te werken met Telefónica O2 en Forum for the Future wordt een volgende stap gezet naar een onafhankelijk duurzaamheidslabel binnen de telecomsector.

Eco Score 2.0 is nu gratis voor mobiele operators en toestelfabrikanten die dit willen inzetten voor hun klanten. Een introductie van de eco-score 2.0-tool en gedetailleerde uitleg van de vragen en gehanteerde methodologie is te vinden op de website van Forum for the Future.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel