Vandaag uitspraak in faillissement Euphony

Het mogelijke faillissement van de Belgisch-Nederlandse MVNO Euphony heeft nu ook in ons land de landelijke pers gehaald. Eerder berichtte Telebeeld over de problemen die Euphony heeft met het uitbetalen van hun consulenten en hun verkoopmodel dat veel weg heeft van het bekende piramide verkoopmodel. Vandaag bericht de De Volkskrant uitgebreid over Euphony.

Eerder kwamen wij de journalist van De Volkskrant al tegen op diverse fora waar hij probeerde in contact te komen met Euphony verkopers in Nederland.

Vandaag doet de rechtbank in Antwerpen uitspraak in de faillissementsaanvraag. In januari van dit jaar veroordeelde dezelfde rechtbank Euphony al tot het betalen van zeven schuldeisers. Euphony gebruikt in ons land het KPN netwerk voor haar mobiele telefoondiensten en in België dat van Mobistar. In Nederland zou Euphony zo’n 19.000 mobiele abonnementen verkocht hebben. Volgens Euphony Nederland komt de dienstverlening ondanks de problemen in ons land zeker niet in gevaar.

Het van origine Engelse bedrijf is al eerder in financiële problemen geweest. In 2010 is het daar failliet gegaan, maar dat weinig invloed op de Belgisch activiteiten. In de zomer van dit jaar kwam het bericht dat er een Nederlandse financier was gevonden maar die deal lijkt nooit afgerond te zijn. Sinds de zomer heeft Euphony haar – zelfstandige – verkopers al niet meer uitbetaald.

Zodra er meer bekend is over de gang naar de rechter zullen wij hierover berichten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel