Update van strategische review E-Plus

In zijn persbericht van 8 mei 2012 maakte Koninklijke KPN N.V. (“KPN”) bekend dat het, na de aankondiging van het voornemen van América Móvil om een ongevraagd partieel openbaar bod uit te brengen in contanten op een aantal gewone aandelen dat niet meer dan 28% van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen KPN vertegenwoordigt, in het belang van alle aandeelhouders (inclusief de aandeelhouders die hun aandelen niet aanbieden) en andere stakeholders, alle strategische opties zou gaan onderzoeken. Op 1 juni 2012 kondigde KPN vervolgens aan, dat het concern alle strategische opties voor E-Plus zou gaan onderzoeken om waarde versleuteld in zijn Duitse bedrijfsonderdeel vrij te maken.

Als onderdeel van dit onderzoek heeft de Raad van Bestuur meerdere opties met verschillende partijen onderzocht om superieure waarde vrij te maken. Eén van deze opties in het bijzonder werd diepgaand geanalyseerd, waardoor KPN aanvullende inzichten heeft gekregen in de significante synergiën, die potentieel gerealiseerd kunnen worden door consolidatie in de Duitse markt. Echter, de huidige moeilijke omstandigheden op de kapitaalmarkten hebben ervoor gezorgd dat er op dit moment geen overeenstemming bereikt kon worden. De gesprekken zijn gestopt.

KPN is vandaag meer dan ooit van mening dat er significante waarde is versleuteld in de Duitse markt, en is overtuigd dat ook andere partijen deze zienswijze delen. KPN herhaalt zijn standpunt, dat het partiële bod van América Móvil het bedrijf significant onderwaardeert en geen passende premie biedt op alle uitstaande gewone aandelen voor het verkrijgen van significante invloed. KPN blijft aandeelhouders adviseren niet in te gaan op het bod en zal morgen, donderdag 21 juni 2012, zijn position statement ten opzichte van het ongevraagde partiële bod van América Móvil publiceren.

Deze aankondiging is overeenkomstig artikel 5:25i, lid 2 van de Wet op het financieel toezicht.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel