Truphone nieuwe shirtsponsor van voetbalclub Vitesse

Hoewel Vitesse nog niet uitgespeeld is in de competitie en komende woensdag tegen FC Groningen moet spelen voor een plek in de Europa League, lijkt het erop dat het wel een nieuwe shirtsponsor heeft gevonden. Sinds enkele weken staat de MVNO Youfone op de borst van de Vitesse spelers. Het lijkt nu dat deze plek wordt overgenomen door een andere MVNO Truphone.

Eerder was Simpel.nl – nu onderdeel van T-Mobile – al als MVNO shirtsponsor van de Arnhemse voetbalclub. Truphone biedt roaming aan tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Via een slimme truc bel je eigenlijk altijd lokaal en zijn zo de kosten van internationaal bellen minimaal. Truphone is al sponsor van het Formule 1 team van Caterham.

Maar wie zit er achter Truphone? Samen met onder andere Abramov (60% van de aandelen) bezit Abramovich 23,3% van Truphone’s aandelen. En Abramovich kennen wij natuurlijk als eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea. Vitesse is eigendom van een vriend van Abramovich Tsigirinski. Dit seizoen speelde er maar liefst zeven Chelsea op huurbasis bij Vitesse.

Als het doorgaat is het zowel een prima deal voor Truphone als voor Vitesse. Truphone krijgt, mede door alle commotie, veel media-aandacht en Vitesse krijgt meer financiële ruimte. Nog even wachten op de officiële bevestiging.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel