Telecomproviders verdienen fors aan luie vakantiegangers

Het is slechts een minuut werk, maar toch vergeten veel vakantiegangers hun buitenlandbundel aan te zetten. En terwijl bellen en mobiel surfen zonder zo’n bundel soms wel 100 euro per vakantie duurder kan zijn. Dat blijkt uit dataonderzoek van eensim.nl. Vakantiegangers doen er daarom verstandig aan altijd hun buitenlandbundel aan te zetten. Gemiddeld is de besparing € 56.

Nu het wintersport seizoen in volle gang is, reizen de meesten naar hun bestemming zonder aan hun mobiele abonnement te denken. Eenmaal aangekomen wordt er flink gebeld om de groep te vinden op de piste, het thuisfront te informeren, of een filmpje te versturen van die mooie afdaling. Na thuiskomst wacht dan een onaangename verrassing: de factuur van de provider. Gelukkig zijn de maximumtarieven voor roaming (het gebruik van een mobiel netwerk in het buitenland) aan banden gelegd, maar dit betekent niet dat de kosten niet hoog kunnen worden.

Sterker nog, een gemiddelde skivakantie kan zo € 100 duurder worden door de dagelijkse telefoontjes en internet gebruik. Het kan een stuk goedkoper, maar niet iedereen weet dat. De meeste providers bieden speciale buitenlandbundels, waarbij je voor een vast bedrag in het buitenland kunt bellen en internetten. Zo bleek de besparing bij Vodafone maar liefst €79,95 door het aanzetten van de buitenlandbundel, bij T-Mobile was dit €43,82, en bij KPN €37,15. Gemiddeld was de besparing €56, en dat voor een minuut werk. Het aanzetten van een buitenlandbundel is niet lastig, je moet alleen weten dat deze bestaat. Op de volgende pagina: http://eensim.nl/blog/goedkoop-bellen-internetten-vakantie is een overzicht geplaatst van de buitenlandbundels van elke provider.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel