T-Mobile breidt GPRS gebieden uit naar EdgeJe ziet ineens een ‘E’ in je beeldscherm in plaats van een ‘G’. Is dat juist iets goeds of slecht? Dit is de vraag die velen zich afvragen wanneer ze ineens het ‘E’ icoontje van EDGE in hun beeldscherm zien dan het welbekende ‘G’ icoontje van GPRS. EDGE (oftwel 2,5G) is een techniek die de snelheid op 2G verhoogt. 

“Waarom komt T-Mobile nu met EDGE?”
Wij verbeteren continu de kwaliteit van ons netwerk; niet alleen door een modern nieuw netwerk, die 4G mogelijk maakt, uit te rollen, maar ook in de bestaande gebieden worden verbeteringen doorgevoerd. Deze EDGE uitbreiding is hier dus een goed voorbeeld van.
De praktische data snelheid op 2G is 45kbps; net genoeg om te What’s appen en emails te versturen (tekst). De praktische data snelheid op EDGE is het dubbele van 2G (ca. 100Kbps); genoeg om te browsen, facebooken, en radio streaming. Hierdoor kunnen we sneller mobiel internet aanbieden. Baanbrekend snel is het niet, maar wel een verbetering die zeer welkom is. Je gaat er als klant tenslotte juist erop vooruit! :-)

“Vanaf wanneer en waar kan ik gebruikmaken van EDGE?”
Vanaf 15 augustus 2014 is T-Mobile begonnen om EDGE in een grote deel van het Noorden, Oosten, en Zuiden van Nederland te activeren. Denk aan plaatsen zoals Emmeloord, Assen, of Venray. Deze uitbreiding zal circa 3 maanden gaan duren tot medio november (onder voorbehoud). Het activeren zal ‘s nachts plaatsvinden, zodat onze klanten er geen hinder van kunnen ondervinden.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel