T-Mobile bouwt overal een 4G netwerk met 150Mb/s

T-Mobile is de laatste van de drie grootste Nederlandse mobiele netwerken die de uitrol van hun 4G-netwerk gaat afronden. Als alles volgens plan gaat dan heeft T-Mobile eind 2015, net zoals KPN en Vodafone nu al hebben, een landelijke 4G dekking. Maar met een hogere snelheid.

Er zijn grote verschillen tussen de netwerken. T-Mobile is op dit moment bezig hun bestaande netwerk en antennes volledig te vernieuwen en te voorzien van de nieuwste en modernste infrastructuur. Alle bestaande antennelocaties krijgen nieuwe 2G, 3G en 4G zenders. Daarnaast krijgen de ruim 1.000 unieke UMTS masten ook nieuwe GSM en LTE antennes. Hierdoor gaat T-Mobile in Nederland, als de uitrol eind dit jaar volledig is afgerond, meer dan 5.000 antennes krijgen. En dat zijn er veel meer dan KPN (3.310) en Vodafone (2.072).

Door bereik, netwerksnelheid en - heel belangrijk - capaciteit vanaf dag één als belangrijkste doel te stellen en niet een snelle uitrol, heeft T-Mobile naar eigen zeggen een voorsprong op hun concurrenten gekregen die volgens de operator zelf niet meer is in te lopen. Gemiddeld heeft een T-Mobile klant altijd sneller mobiel 4G internet dan bij KPN of Vodafone, zo blijkt uit onderzoek van DIKW Consulting. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel