Silent Circle apps vanaf nu beschikbaar bij KPN

KPN maakt bekend dat de apps van Silent Circle beschikbaar zijn voor zakelijke klanten via kpn.com/cloud. Met de apps Silent Phone en Silent Text kunnen gebruikers via hun iOS- of Android-smartphone of tablet onderling beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren en beveiligde berichten versturen. KPN is de eerste telecomaanbieder in de wereld die de diensten van Silent Circle aanbiedt.

Met de diensten van Silent Circle komt KPN tegemoet aan de toenemende vraag naar communicatie bij gebruikers die zakelijk een groot belang hechten aan aanvullende beveiliging. De apps Silent Phone en Silent Text slaan geen 'metadata' op en de communicatie wordt versleuteld verstuurd met behulp van end-to-end encryptie. De encryptiesleutels worden uitsluitend beheerd op de smartphones of tablets van de gebruikers zelf. Elke verbinding kent een unieke versleuteling die aan het eind van de sessie wordt vernietigd. Het is dus niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de berichten naderhand te ontcijferen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een bericht uitsluitend voor een bepaalde tijd zichtbaar te laten zijn. Na die periode verwijdert het bericht zichzelf automatisch. 

Initieel zakelijke klanten van KPN kunnen gebruik maken van de nieuwe diensten van Silent Circle door de gebruiksvriendelijke apps aan te schaffen in kpn.com/cloud, waarna de apps eenvoudig zijn te downloaden. Deze online marktplaats voor zakelijke Cloud-diensten is speciaal ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen eenvoudig verschillende Cloud-diensten met elkaar te vergelijken, zowel Cloud-diensten van het KPN brand als van leveranciers als Silent Circle. 

"Wij zien het als onze verantwoordelijkheid dat klanten veilig en betrouwbaar kunnen communiceren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen komt", stelt John van Vianen, directeur Zakelijke Markt van KPN. "Dankzij onze exclusieve samenwerking met Silent Circle, bieden we klanten eenvoudig versleutelde communicatie. Dat deze dienst is opgenomen in kpn.com/cloud betekent dat we onze klanten optimale ondersteuning bieden bij de inzet van deze kwalitatieve Cloud-oplossing."

Mike Janke, CEO en medeoprichter van Silent Circle. "De aankondiging vandaag over de beschikbaarheid van onze apps bewijst dat wij ons samen met KPN sterk maken voor het verder verbeteren van de privacy & security van de klanten van KPN.

Nu alleen nog wachten wanneer KPN eindelijk de superveilige Blackphone gaat leveren van Silent Circle en Geekphone. Deze Android telefoons is volgens de makers de veiligste smartphone ter wereld. Helaas werd dit toestel tijdens een hackers-event al binnen 5 minuten gekraakt. BlackBerry blijft zonder twijfel de best beveiligde telefoon op dit momet.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel