Schok voor KPN. Europa tegen overname E-Plus

Als het waar is dan is het bericht dat persbureau Reuters gisteren verspreidde, dat de Europese Commissie niet akkoord gaat met de geplande overname van KPN's Duitse dochter E-Plus door het Spaanse Telefónica, bijzonder slecht nieuws voor KPN.

Volgens anonieme bronnen in Brussel kan de commissie geen goedkeuring geven aan de deal zoals die nu op tafel ligt. Eerder gaven de Duitse autoriteiten aan dat zij de overname wilden onderzoeken omdat het om hun markt ging. Door het mogelijke samengaan van beide netwerken werd immers alleen de Duitse marktverhouding grondig  door elkaar gegooid. De EU is niet op dit Duitse verzoek ingegaan.

Telefónica heeft een bod van € 8,6 miljard uitgebracht op E-Plus. Zou de deal afketsen dan heeft KPN een groot probleem. Het geld is hard nodig om de schulden versneld af te lossen en er wachten de komende jaren nogal wat investeringen. Positief is dat dit wel weer de deur openzet voor Charlos Slim. Deze Mexicaan was fel tegen de verkoop van E-Plus door KPN omdat Slim ook een voet aan de grond wil hebben in Duitsland. Het mogelijk niet doorgaan biedt perspectief.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel