Robin Mobile voor tweede jaar op rij hoofdsponsor van Robin Rotterdam Unlimited

Mobiele provider Robin Mobile presenteert samen met organisator DUCOS Productions op 18, 19 en 20 juli Robin Rotterdam Unlimited, een grensverleggend festival dat de Rotterdamse binnenstad drie dagen lang onderdompelt in muziek, kunst, dans, eten, drinken en een feestelijke mix van meer dan 189 verschillende nationaliteiten, met als hoogtepunten het Zomercarnaval en het optreden van de wereldberoemde Amerikaanse band Kool & The Gang. Robin Rotterdam Unlimited is voor het grootste deel gratis toegankelijk. Robin Mobile verbind voor de tweede jaar op rij haar naam aan het festival en wil op die manier bijdragen aan het imago van de stad Rotterdam als cultureel toonaangevende metropool.

Robin Mobile is tot en met 2016 officieel hoofdsponsor van het internationale city-event, dat dit jaar voor de tweede keer gehouden wordt. “Robin Rotterdam Unlimited is een perfecte match met Robin Mobile,” zegt Wilfred Rottier, CEO en oprichter van Robin Mobile. “Enerzijds omdat we ook unlimited aan onze klanten bieden, in de vorm van onbeperkt gebruik van data, belminuten en sms, maar zeker ook omdat beide organisaties vernieuwend zijn, grenzen verleggen en lef hebben. Het festival is een internationaal evenement dat het rijke culturele landschap van de metropool Rotterdam op feestelijke wijze deelt met de rest van Nederland en de wereld. Dat is iets waar ik als geboren en getogen Rotterdammer trots op ben en waar we met het merk Robin Mobile helemaal achter kunnen staan. Maar het allerbelangrijkste: we gaan er net als vorig jaar een groot feest van maken voor de Rotterdammers en voor alle bezoekers.”

Programmering
Er is een uitgebreid gratis programma vol muziek, dans en poëzie. Er staan podia op het Hofplein, het Grote Kerkplein en er zijn kleinere optredens in de rest van het centrum. Op vrijdag 18 juli vinden er in het centrum verschillende ‘battles’ plaats, waarbij een aantal swingende brassbands en dansgroepen op amicale wijze de strijd met elkaar aangaan. Op zaterdag 19 juli trekt traditiegetrouw de Zomercarnaval Straatparade door het centrum van Rotterdam, een kleurrijke en swingende optocht waarbij je onmogelijk stil kunt blijven staan. Op het Schouwburgplein zal de grootste Rueda de Casino van Nederland plaatsvinden. Op zondag 20 juli presenteren Music Generations, Music Matters en Routs & Routes talenten van verschillende generaties en culturele achtergronden op het Schouwburgplein. Absolute hoogtepunt van de dag is het gratis toegankelijke optreden van de Amerikaanse superband Kool & The Gang. Na twee Grammy Awards, zeven American Music Awards, meer dan 30 top tien hits en 31 gouden en platinum albums, zijn zij nog altijd een van de meest actieve tourende bands, die met hun unieke combinatie van jazz, R&B, soul, funk en disco iedereen aan het dansen krijgen.

Daarnaast zijn er gedurende het hele festival betaalde specials op verscheidene binnenlocaties, met als één van de hoogtepunten het concert van de Braziliaanse grootheid Sergio Mendes in De Doelen op vrijdag 18 juli. Kortom, alles wat een diverse en internationale stad als Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur zit in het DNA van Robin Rotterdam Unlimited verweven.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel