Robin Mobile maakt internationaal bellen tot 80% goedkoper

Protestprovider Robin mobile doet de markt voor internationaal bellen op haar grondvesten schudden door een drastische verlaging van de internationale beltarieven door te voeren voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Bellen naar internationale nummers wordt tot 80% goedkoper. Na het openbreken van de consumentenmarkt en recentelijk de zakelijke markt bindt Robin Mobile nu de strijd aan met de gevestigde orde als het gaat om internationale beltarieven. Dankzij de verlaging duikt Robin Mobile significant onder de tarieven van de top 5 providers in Nederland.

Robin Mobile, de mobiele provider die als eerste in Nederland onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor een vast bedrag per maand aanbiedt, laat weer van zich horen met een tariefverlaging tot wel 80% voor vrijwel alle internationale bestemmingen. “Dit is goed nieuws voor zowel onze zakelijke als niet-zakelijke gebruikers,” zegt Wilfred Rottier, oprichter van Robin Mobile. “Door scherp te onderhandelen, zijn we nu in staat de kosten voor internationaal bellen enorm te verlagen. Internationaal bellen met Robin Mobile is nu zelfs goedkoper dan internationaal bellen met een vaste telefoon. Mensen met een mobiel abonnement betalen nog altijd torenhoge tarieven voor internationaal bellen. Daarbij zijn tarieven tussen de 1,50 en 3,00 per minuut zeker geen uitzondering, om nog maar te zwijgen over de soms onbegrijpelijk hoge starttarieven die betaald moeten worden.

Nieuwe trend?
De provider zette al een trend met het aanbod van onbeperkt bellen, sms’en en internetten binnen Nederland en verwacht dat deze verlaging van de internationale tarieven uiteindelijk ook door andere providers zal worden opgepikt. “De kosten voor internationaal bellen met je abonnement waren altijd idioot hoog en we hopen dat onze tariefverlaging een nieuw tijdperk inluidt, waarin providers  eindelijk normale tarieven gaan rekenen voor internationaal bellen. Wij laten zien dat het kan, dus de klant zal dit ook van andere aanbieders gaan eisen.”

De tariefswijzigingen zijn per land verschillend, maar de grootste verschillen zitten in de tarieven voor vrijwel alle Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Het verschil met de tarieven van andere mobiele aanbieders is significant vergeleken met Robin Mobile. Om wat voorbeelden te geven:

  • Naar de Verenigde Staten bellen kost bij Robin Mobile 29 cent per minuut en bij Simyo is dat ruim 8x duurder met 2,54 euro per minuut.
  • Naar een mobiel nummer bellen in Marokko kost bij Robin Mobile 29 cent per minuut, bij Vodafone is dat 2,14 euro per minuut. Dat is ruim 7x duurder.
  • Naar een Spaans mobiel nummer bellen kost je via KPN 0,91 euro per minuut. Dat is 3x meer dan de 29 cent bij Robin Mobile.
  • Naar een Chinees nummer bellen kost je bij Robin Mobile 39 cent per minuut. Via Tele2 betaal je met 2,25 euro per minuut ruim 5x meer.
  • Een minuut bellen naar een mobiel nummer in Turkije kost je bij Robin Mobile 29 cent, via T-Mobile kost dat 1,00 euro. Dat is ruim 3x duurder.

Nota bene: hierin zijn de hoge startarieven van internationaal bellen die sommige mobiele aanbieders berekenen nog niet meegenomen. Er zijn aanbieders die een starttarief van maar liefst 80 cent per gesprek rekenen. “Het gaat hier dus niet om een te verwaarlozen verschil van een paar procent,” zegt Rottier. “Maar om een hemelsbrede kloof tussen fatsoenlijke tarieven en woekertarieven.”

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel