Pilot internationale VoLTE roaminggesprekken succesvol

Hier tekst invoeren

KPN en China Mobile hebben met steun van KPN-dochter iBasis en Huawei, als eerste in de wereld internationale VoLTE roaming mogelijk gemaakt. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld internationale telefoongesprekken over het 4G-netwerk voeren en tegelijk op de achtergrond datasessies blijven uitvoeren via datzelfde netwerk. Ook functionaliteiten als HD-spraak en snel wisselen tussen hoogwaardige spraak- en videogesprekken zijn mogelijk met VoLTE. Een sprong vooruit voor klanten die veel in het buitenland zijn en een hoogwaardige dienstverlening eisen.

iBasis heeft verbindende rol

KPN-dochter iBasis heeft als leverancier van spraak- en aanvullende mobiele diensten een belangrijke rol bij roamingdiensten. Zo helpt het KPN en China Mobile onder andere met het koppelen van VoLTE- en niet-VoLTE-netwerken. Dat gebeurt via het iBasis IP Exchange-platform. Door de verbinding met dit platform kunnen KPN en China Mobile, maar ook andere operators onderling internationale roaminggesprekken via onder andere Voice over LTE aanbieden.

Volgens Willem Offerhaus, CEO van iBasis, gaat de wereldwijde uitrol van 4G veel sneller dan een paar jaar geleden verwacht. ‘Dat de pilot met de eerste internationale roaminggesprekken via VoLTE nu al een feit is, is daarvan een bevestiging.’

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel