Performance Nederlandse topwebsites - website Phonehouse erg traag

 


Computest houdt met hun monitoring oplossing, Performr, doorlopend bij hoe snel de topwebsites in verschillende sectoren zijn en wanneer ze storingen hebben. Internetgebruikers wijken uit naar de concurrent als het langer dan 3 seconden duurt om pagina’s van een website te laden, een goede responstijd is dus essentieel. Van de gemeten sectoren presteerden de websites van de Nederlandse energiemaatschappijen het beste. De fashion websites eindigden op plaats twee en de verzekeringsmaatschappijen hebben hun vaste plek op plaats drie behouden. De Telecom sector valt van de eerste naar de zevende plek, met name door enkele individueel slecht presterende websites. Opvallend is ook dat de meeste sectoren deze maand weer iets in responstijdengemiddelde gestegen zijn. Uit de data blijkt dat in de ochtend met name de Verzekeraars problemen hebben en de Fashion sector juist in de avonduren last heeft van de drukte.

Beschikbaarheid en laadtijd per sector (overdag) Kijkend naar individuele websites zien we er een aantal die moeite hebben om hun beschikbaarheid overdag boven de 99% te houden. Meest opvallende uitspringers zijn Hema, die met name in de avonduren moeite had hun klanten webpagina’s te blijven serveren en Phonehouse, die met name in de ochtend traagheid ondervindt. Allsecur.nl lijkt gestaag hun performance te verbeteren, hopelijk is driemaal scheepsrecht voor hun verschijning in onze persberichten.

Worst performers (Beschikbaarheid < 99% en/of laadtijd > 3 seconden overdag) Ten slotte rest ons nog een overzicht van websites die de lijst van hun sector aanvoeren en als voorbeeld dienen voor hoe het zou moeten. Bij de Banken & Hypotheken sector wisselde Stater van positie met Moneyou en bij de Travel & Leisure sector zakte Sunweb naar de 5e plaats waardoor Hotels.nl de toppositie in kon nemen.

Toppers per sector


Over Performr 
Een goede performance van applicaties en applicatiemonitoring is niet alleen meer van belang voor de IT- afdeling. Met Performr wordt informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier gepresenteerd, voor zowel de technische professional als de commercieel verantwoordelijke medewerkers. IT-managers kunnen precies zien welke problemen op welke onderdelen van de webapplicatie worden gemeld. E-commerce managers kunnen de performance bewaken als er campagnes lopen of als om andere redenen de belasting van de infrastructuur toeneemt. De real-time informatie maakt het mogelijk om direct actie te ondernemen en de performance te verbeteren.

Performr is als SaaS-oplossing altijd online beschikbaar, ook met een mobile app en geeft via het online dashboard e-commercemanagers en IT-managers een visuele weergave van responstijden en foutmeldingen en hoe zij zich verhouden tot de bezoekersaantallen door een koppeling met Google Analytics.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel