Pas op de Vikingen komen maar nu uit Belgi

Eeuwen geleden werd ons land vaak bezocht door bendes woeste Vikingen uit het hoge Noorden, die plunderend door de lage landen trokken. Sommige steden werden in de loop der jaar mede keren verwoest. Angstige tijden! Vandaag het bericht dat de Vikingen weer komen maar nu uit België en een stuk vriendelijker.

Mobile Vikings is niet zomaar een traditionele MVNO. Het is een ‘community’ centered pre-paid aanbieder gericht op vooral mobiel internet. Zij geven bijna geen geld uit aan marketing en promotie maar geven gebruikers de mogelijkheid om vrienden aan te brengen. Dit geeft dan recht op zogenaamde Viking Points, die gebruikt kunnen worden om je tegoed op te waarderen. Hierdoor ontstaat het community denken. Je kan je tegoed ook gewoon verhogen met € 25 en € 40 waarbij je telkens ook 1,5 Gb bundels en 300 SMSen per maand gratis krijgt.

In Nederland gaat Mobile Vikings gebruik maken van het KPN netwerk.

Wanneer de nieuwe MVNO precies op de markt komt is nog niet bekend. Volgens hun Facebook pagina ergens in december.

Leuk idee en prima low budget uitwerking. Voor dit initiatief is zeker ruimte in Nederland. Bliep!, een MVNO die zich uitsluitend op jongere0n richt, is wellicht hun grootste concurrent. Was het vroeger nog zo dat het doel van iedere MVNO was om zichzelf zo snel mogelijk te verkopen aan een operator. Tegenwoordig zie je MVNOs die zich echt richten op de toekomst. Wij verwachten veel meer van dit soort initiatieven bijvoorbeeld ook van goede doelen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel