Paniek bij Simpel.nl: zijn we gehackt?

Het lijkt erop dat hackers toegang hebben gekregen tot e-mailadressen van Simpel.nl klanten. Deze in 2007 opgerichte MVNO is sinds 2010 volledig eigendom van T-Mobile en opereert nog wel onder de merknaam simpel.nl. Hoewel het bedrijf is het KPN netwerk gebruikte is het logischerwijs na de overname door T-Mobile op dat netwerk overgegaan.

Simpel.nl heeft onmiddellijk aangifte gedaan bij de politie en melding gemaakt bij de OPTA. Er schijnt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek te zijn gestart. Op hun website kunnen gebruikers een verklaring lezen en hoe zij verder moeten handelen.

 

Het lijkt dat ruim 12,000 e-mailadressen bekeken zijn. Direct heeft Simpel.nl besloten dat er voorlopig niets bij het bedrijf besteld kan worden.

Dit is een teken dat het om een serieuze aanval gaat. Verdere details zijn overigens nog niet bekend behalve dat het bekende internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT meehelpt bij het onderzoek. Al met al lijkt het erop dat Simpel.nl adequaat handelt. Hier kunnen andere bedrijven een voorbeeld aannemen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel