Opmerkelijk: oud eigenaren van Yes Telecom komen met nieuwe MVNO Dean Mobile

Een opmerkelijk persbericht. De oprichters van Yes Telecom, Frank Caris en Klaas Bottema, komen na Dean Connect met een nieuwe MVNO: Dean Mobile. Eerder verkochten zijn Yes Telecom voor veel geld aan KPN, maar bleven wel  bij Yes betrokken. Hieraan kwam een abrupt einde na een beschuldiging van vermeende malversatie.  Hetzelfde Dean Mobile begint wel op het KPN netwerk. Het kan verkeren.

-------------------------------------------

De voormalige eigenaren van Yes Telecom, Klaas Bottema en Frank Caris, investeren in een nieuwe zakelijke mobiele provider: Dean Mobile. Dean Mobile wordt dé nieuwe mobiele provider voor de zakelijke markt en zal zich specifiek richten op het partnerkanaal. Dean Mobile wordt ondergebracht in de groep van Dean Connect. Dean opereert sinds 2009 succesvol op de zakelijke markt met vaste telefonie en internet. KPN kocht Yes Telecom in 2010 van de toenmalige eigenaren.

Dean Connect is dé Telecom provider voor Telecom en IT resellers die zich richten op de zakelijke markt. De onderneming claimt een unieke positie: enorme besparingen gecombineerd met een ongekende service. Aangezien Dean Mobile onderdeel uitmaakt van de Dean groep ligt de volledige integratie van vast en mobiel (VAMO, UC, VoLTE, etc.) zeer voor de hand. Met de introductie van Dean Mobile komt Dean Connect tegemoet aan de grote vraag uit het Partnerkanaal. “Dean Connect maakt de afgelopen jaren een enorme groei door. Ik ben erg blij dat wij samen met onze business partners onze aandeelhouders enthousiast hebben kunnen maken om te investeren in mobiel. Met Dean gaat het erg goed en onze aandeelhouders zijn mensen met een hart voor het Partnerkanaal. Dean concurreert dan ook niet met haar partners, ook niet doormiddel van moeder of zustermerken. Dat vinden onze aandeelhouders en Business Partners echt belangrijk. Verder introduceren wij met Dean Mobile een vernieuwend en vooral toekomstbestendig commissiemodel voor de Partner.” aldus Robert de Jager, directeur bij Dean Connect.

 “De vraag uit het partnerkanaal om met een nieuwe onafhankelijke zakelijke mobiele provider te komen was groot. Het zit in onze genen om voor het partnerkanaal op te komen. Dean heeft goed geluisterd naar het partnerkanaal en daarom investeren wij in Dean Mobile.” aldus Frank Caris. Klaas Bottema: “Dean heeft ruim een jaar met de operators onderhandeld en uiteindelijk kwam men toch weer tot de conclusie dat de markt door drie of vier “reuzen” wordt gedomineerd terwijl de markt daaronder enorm gefragmenteerd is. Daarom zijn wij blij dat de inkoopalliantie TelcoTeam, waarin Voiceworks en Dean Connect met elkaar samenwerken op het gebied van inkoop, regulering en compliance, zijn vruchten afwerpt. Dean en Voiceworks zijn samen vermoedelijk de twee snelst groeiende telecom providers in Nederland. Ook op het gebied van mobiele telecom werken wij nu samen en dat gaat beide bedrijven geen windeieren leggen. Dean heeft verleden jaar nog, als een van de eerste in Nederland, een IP interconnetie overeenkomst met KPN gesloten en dat is mede de reden waarom Dean Mobile begint op het netwerk van KPN.”

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel