Ook T-Mobile kijkt terug op een succesvol Oud & NieuwT-Mobile kon het extra bel- en dataverkeer probleemloos verwerken tijdens de jaarwisseling. Het piekmoment lag tussen 0.00 en 2.00 uur toen klanten massaal hun telefoon pakten om te bellen, sms'en en te mobiel internetten. Tijdens  die twee uren verwerkte T-Mobile in totaal 2.230.597 telefoontjes. Het aantal verstuurde sms'jes is niet bekend.

Steeds meer mensen wensen elkaar gelukkig nieuwjaar via sociale media en berichtendiensten als Whatsapp waardoor met name het dataverkeer explosief steeg afgelopen nacht. Klanten verstuurden in totaal 8470 GB aan data wat ongeveer gelijk staat aan 8,5 miljoen foto's. Vergeleken met een normale woensdagnacht<x-apple-data-detectors://1> tussen 0.00 en 2.00 uur betekende dit een stijging van maar liefst 182%.

De belangrijkste reden waarom piekmomenten als de jaarwisseling nauwelijks meer voor problemen zorgen, is het geheel nieuwe netwerk dat T-Mobile momenteel uitrolt. Op dit moment kan al meer dan 70% van de klanten gebruikmaken van dit volledig nieuwe 2G, 3G en 4G netwerk dat stabieler is en waarmee snelheden tot 120Mbps gehaald kunnen worden.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel