Omzet Nederlandse mobiele telefoon markt daalt in Q2

Het Nederlandse onderzoeksbureau Telecompaper komt vandaag met de tweede kwartaal mobiele telefoon omzetgegevens. De totale markt daalde met 6,7% ten opzichte van een jaar geleden en was € 1,38 miljard. Opmerkelijk is dat niet alleen gespreksomzet achter ging maar voor het eerst ook data en SMS. Deze laatste categorie maakt nu 40% van de totale omzet uit.

KPN's sim marktaandeel nam licht af tot 44%. Vodafone en T-Mobile stegen respectievelijk naar 30% en 26% in het tweede kwartaal. De omzet van MVNO's ging een beetje naar beneden, 0,4%, en was in totaal € 20,3 miljoen.

Telecompaper verwacht verder dat de totale 2013 omzet gaat dalen naar € 5,5 miljard. Dit is een achteruitgang van 6% in vergelijking met 2012. Tot 2017 handhaaft de daling zich met ongeveer 2,5% per jaar en is de totale marktwaarde gedaald tot € 5,1 miljard. De belangrijkste hiervoor is de sterk verminderde dataopbrengst. Immers er komen steeds meer (gratis) WiFi hotspots. De trend van verminderde 'voice revenue' komt hier nog eens bovenop.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel