Nieuwe managementstructuur KPN

 
Volgend op de verkoop van E-Plus, is KPN voornemens een nieuwe managementstructuur te implementeren. De Raad van Bestuur zal de operationele activiteiten directer gaan aansturen door het benoemen van een Chief Commercial Officer (CCO) en Chief Operating Officer (COO) naast de bestaande CEO en CFO rollen. 

Eelco Blok, CEO van KPN: 

“De nieuwe managementstructuur zorgt voor een functionele en directere aansturing van de operationele activiteiten van KPN, wat zal leiden tot een nog sterkere focus op onze klanten en controle van de kosten. Als onderdeel van ons vereenvoudigingsprogramma versimpelen we ons bedrijfsmodel, ook door het verminderen van het aantal managementlagen. Met de benoeming van Jan Kees de Jager als onze nieuwe CFO ben ik ervan overtuigd dat we onze strategie in Nederland en België succesvol zullen uitvoeren, ondersteund door een solide financieel profiel en een sterke managementstructuur.”

Zoals eerder aangekondigd zal Thorsten Dirks terugtreden als lid van de Raad van Bestuur van KPN om CEO te worden van Telefónica Deutschland. Joost Farwerck, die als Managing Director Nederland al deel uitmaakt van de Raad van Bestuur, gaat de functie van COO vervullen. De functie van CCO is nog vacant. Totdat sprake is van een vaste aanstelling zal CEO Eelco Blok de CCO-positie ad interim vervullen. Jos Donvil, de CEO van de Belgische dochter BASE Company, zal direct rapporteren aan de CEO van KPN.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel