Ministerie kan ingrijpen bij overname KPN. Pas op voor teveel sentiment

De Nederlandse overheid kan ingrijpen als een buitenlandse partij een aanzienlijk belang krijgt in een Nederlands operator, waarvan andere netwerken en bijvoorbeeld overheidsdiensten (C2000) afhankelijk zijn. Dit heeft Minister van Economische Zaken Henk Kamp aan de Tweede Kamer gemeld.

Natuurlijk loopt de minister hiermee vooruit op een mogelijke overname van KPN door een buitenlands bedrijf. Welke maatregelen de minister precies kan nemen is nog onduidelijk. Kan bijvoorbeeld een gehele overname voorkomen worden of kan het ministerie  alleen extra garanties afdwingen? Kortom er is nog veel onduidelijk.

Wel moeten wij oppassen dat niet gepaste sentimenten het beleid gaan bepalen. Natuurlijk KPN is van oorsprong een oer Hollands bedrijf. Maar wil het op termijn de Nederlandse consument goed  blijven bedienen dan is de enige hoop gevestigd op een grote buitenlandse operator, die fors kan investeren. Anders is KPN een doodlopende weg ingeslagen met nog veel meer risico’s voor de ons allemaal.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel