Maak je smartphone waardeloos voor dieven

Beeld: Hollandse Hoogte
Beeld: Hollandse Hoogte

Vandaag start de BoefProof-campagne. Een gezamenlijke voorlichtingscampagne van de gehele telecomsector en de overheid, om klanten te leren hun toestel waardeloos voor dieven te maken. Bij bijna de helft van alle straatroven gaat de dader er vandoor met een mobiele telefoon. Wekelijks worden er 300 smartphones gestolen. Naast de persoonlijke schade voor de bezitters, is het ook een maatschappelijk probleem: de veiligheid op straat is in het geding. 

Het voorkomen van straatroof is primair een verantwoordelijkheid voor de overheid. Maar de telecomsector wil graag een steentje bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Samen bedachten we de campagne: ‘Maak je smartphone BoefProof’. De campagne gaat vooraf aan de Week van de Veiligheid (6-12 oktober).

Opstelten omarmt campagne

Vandaag heeft minister Opstelten een brief aan de Tweede Kamer gestuurd, waarin hij aangeeft de BoefProof-campagne te omarmen. Doel van de campagne is Nederlanders te leren hoe zij hun smartphone kunnen beveiligen tegen diefstal.

Gestolen toestel wordt onklaar gemaakt

Er wordt al jaren gesproken over blokkering van smartphones via het IMEI-nummer. Deze manier van blokkeren is echter onvoldoende effectief gebleken. Nu is er de Kill Switch mogelijkheid, die het eenvoudig maakt om een gestolen toestel op afstand terug te vinden en geheel onbruikbaar te maken.

Klanten hebben daar persoonlijk belang bij; hun privébestanden zijn daarmee beschermd tegen misbruik. En het heeft een positief maatschappelijk effect: bij grootschalige toepassing wordt straatroof van smartphones niet meer interessant voor dieven. En neemt de veiligheid op straat weer toe.

Speciale website

De campagne loopt de hele maand oktober. Op de gezamenlijke website www.hier-waak-ik.nl kan iedereen vinden hoe toestelblokkering te installeren is voor de diverse besturingssystemen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel