KPN zet nieuwe stap in bellen met 4G

Beeld: Hollandse Hoogte

Beeld: Hollandse Hoogte

Sneller en glashelder een gesprek tot stand brengen. Met VoLTE, een nieuwe techniek, maakt KPN dit mogelijk. Medewerkers van de Amsterdam ArenA en Accenture gaan dit nu als eerste testen. Bij een telefoongesprek schakelt het mobiele netwerk nu nog voor het spraakgedeelte terug naar 3G. Met VoLTE (Voice over LTE) moet spraakverkeer ook over het 4G-netwerk mogelijk worden. Door het introduceren van VoLTE wordt een aantal interessante verbeteringen mogelijk. De totstandkoming van een gesprek gaat hiermee vier keer sneller dan nu. Daarnaast worden VoLTE-gesprekken in HD Voice geluidkwaliteit gevoerd. De gesprekspartner klinkt hierbij glashelder.

Accenture en Amsterdam ArenA

De circa 120 medewerkers van Accenture en de Amsterdam ArenA kunnen als eerste in Nederland profiteren van de voordelen die VoLTE biedt. Zij krijgen speciale smartphones van LG en Samsung, die VoLTE ondersteunen. Zij gaan de nieuwe techniek uitgebreid testen. Tijdens de test, die twee maanden duurt, kunnen de gebruikers bellen en gebeld worden via de innovatieve techniek. 

Accenture en Amsterdam ArenA zijn blij met deze innovatie. ‘Het zit in ons DNA om altijd vooruit te kijken. Daarom doen wij graag, samen met KPN, mee met deze pilot’, zegt Henk de Raan van de Amsterdam ArenA.

Maximale capaciteit en snelheid

Dankzij VoLTE bestaat de mogelijkheid om gelijktijdig zowel data te gebruiken als te bellen via het 4G netwerk van KPN. Daardoor komt voor de klant de maximaal beschikbare capaciteit en snelheid beschikbaar.

Jacob Groote, directeur mobiel: ‘Met de uitrol van VoLTE zet KPN een volgende stap op het gebied van 4G innovatie en laten we onze klanten zo snel mogelijk delen in alle voordelen die hieraan verbonden zijn.’

‘Met de uitrol van VoLTE zet KPN een volgende stap op het gebied van 4G innovatie’

In de komende periode zullen naar verwachting steeds meer telefoons op de markt komen die geschikt zijn voor VoLTE. KPN werkt nauw samen met toestelleveranciers om toestellen te testen en deze geschikt te maken voor de nieuwe techniek.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel