KPN vernieuwt mobiele netwerken in Nederland

In het kader van het constant innoveren van zijn infrastructuur start KPN in augustus met het vernieuwen van zijn mobiele netwerken in Nederland. De infrastructuur zal worden aangepast aan de huidige en toekomstige eisen voor mobiel verkeer. Dit past bij de ambitie van KPN om zijn klanten altijd het beste netwerk voor mobiele digitale communicatie aan te bieden.

Voor klanten betekent dit dat het netwerk nog stabieler en betrouwbaarder wordt. Naast een betere dekking, zowel binnenshuis als buitenshuis, wordt de capaciteit uitgebreid. Verder wordt het netwerk klaar gemaakt voor de toekomst, wat bijvoorbeeld de uitrol van de vierde generatie mobiele telecommunicatie (LTE) vergemakkelijkt. Tot slot leidt de innovatie tot robuustere en energiezuinigere netwerken.

De aanpassingen aan het mobiele netwerk betekent dat bij alle 3.900 zogeheten antennelocaties de  3.900 apparatuurkasten en alle 11.500 antennes worden vervangen. Ook worden de schakelstations (Base Station Controllers) vervangen door een nieuwe generatie apparatuur met extra back-up voorzieningen. De schakelstations verbinden meerdere antennelocaties met het hoofdnetwerk. Deze investeringen zijn een belangrijk onderdeel van het bredere investeringsprogramma dat KPN op dit moment versneld binnen Nederland uitvoert.

KPN streeft ernaar dat de werkzaamheden zo min mogelijk gevolgen hebben voor zijn klanten. Zo zal de uitrol van de nieuwe installaties gefaseerd plaatsvinden, waarbij de werkzaamheden geleidelijk zullen worden opgevoerd. Ook zullen geen werkzaamheden plaatsvinden in aan elkaar grenzende antennelocaties, zodat deze het bereik van elkaar kunnen opvangen. De vernieuwing zal begin 2014 zijn afgerond.

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel