KPN verkoopt deel van zijn Duitse telecommunicatiemasten

KPN heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van een deel van zijn Duitse telecommunicatiemasten aan American Tower Corporation voor EUR 393 miljoen met een verwachte boekwinst van circa EUR 100 miljoen. KPN zal de opbrengst gebruiken om te blijven investeren in de versnelde uitrol van het mobiele netwerk in Duitsland en om zijn nettoschuld-positie te verbeteren. KPN blijft streven naar een balans tussen een prudent financieel raamwerk, investeringen en uitkeringen aan aandeelhouders. De outlook voor 2012 blijft onveranderd, volgend op deze transactie.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door het Duitse ministerie van Economie en Technologie.

“We zijn zeer tevreden met de aankondiging van vandaag. De transactie sluit goed aan bij onze strategie omdat de exploitatie van mastconstructies geen kernactiviteit is voor KPN. Ook heeft de transactie een aantrekkelijke waardering. De transactie volgt op de verkoop van een groot deel van onze Nederlandse telecommunicatiemasten tussen 2008 en 2012. American Tower Corporation heeft een sterke operationele staat van dienst en wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking die de stabiliteit van het netwerk van E-Plus en de toekomstige mogelijkheden voor de dienstverlening waarborgt.” (Eric Hageman, CFO KPN)

De mastconstructies staan verspreid over Duitsland en worden gebruikt door E-Plus en andere mobiele operators voor hun zendapparatuur. Als onderdeel van de transactie zijn E-Plus en American Tower Corporation een langdurige overeenkomst aangegaan voor de huur van ruimte die E-Plus nodig heeft voor zijn zendapparatuur. Momenteel huurt E-Plus al dergelijke ruimte op een groot aantal mobiele telecommunicatiemasten in Duitsland.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel