KPN start pilot met bellen over 4G

Bron: Hollandse Hoogte
Bron: Hollandse Hoogte

KPN is gisteren gestart met een pilot van Voice over LTE (VoLTE) ofwel bellen via 4G. Dit is de volgende stap in de ontwikkeling van het KPN 4G-netwerk. Voordeel van VoLTE voor de klant is dat de tijd om een gesprek op te zetten (call setup time) sterk verkort wordt en dat de geluidskwaliteit verbeterd wordt. Daarnaast blijft de snelle 4G dataverbinding tijdens het telefoongesprek bestaan.

Specialisten testen

VoLTE zorgt ervoor dat telefoongesprekken worden afgehandeld via het datanetwerk in plaats van via een telefooncentrale. Om gebruikerservaringen te meten heeft KPN een aantal techjournalisten gevraagd mee te werken aan de pilot. Zo kan VoLTE worden getest door specialisten uit het veld. Met de uitkomsten in de hand gaat KPN VoLTE verder ontwikkelen.

Mogelijkheden met 4G

Jacob Groote, VP Mobile Operations bij KPN zegt hierover: 'Nu we een landelijk dekkend 4G-netwerk hebben, gaan we door met het onderzoeken van technische mogelijkheden die LTE biedt. Hierbij kun je denken aan BroadcastAdvanced en nu dus ook Voice over LTE (VoLTE).' De technische implementatie van VoLTE in het KPN netwerk is mede tot stand gekomen door samenwerkingen met Mavenir Systems Inc, Alcatel-Lucent en Samsung.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel