KPN soap gaat door

KPN en América Móvil (AMX) maken ruzie over de hoogte van het overnamebod door de Mexicanen, dit bericht het Amerikaanse persbureau Bloomberg vandaag. KPN claimt dat hun deal met de belastingdienst een hoger bod rechtvaardigt, terwijl América Móvil vindt dat door het recente toetreden van Ziggo op de mobiele telefoniemarkt een lager bod juist voor de hand ligt.

Het huidige bod van AMX is nog steeds € 2,40. Volgens bronnen wil KPN € 2,65 per aandeel. En de belegger? Die heeft weinig vertrouwen in de deal, want het aandeel staat in Amsterdam nu zelfs onder het bod op  € 2,35. Dan blijft altijd nog de kwestie van de beschermingsconstructie boven de markt hangen. Onderzoek wees uit dat er wellicht fout door de stichting is gehandeld en dat er geen gronden waren om de overname tegen te houden.

Volgens ons is een overname van KPN door América Móvil juist nu de enige kans op overleven van KPN op de langere termijn. Zo'n kans krijg je niet nog een keer. Met beide handen aanpakken dus en de verkeerde nationalistische sentimenten overboord zetten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel