KPN sleept Samsung voor de rechter

KPN klaagt Samsung aan in Amerika wegens vermeend misbruik van één van haar patenten door de Koreaanse technologiereus. Dit zou blijken uit documenten die de nieuwszender Bloomberg in haar bezit heeft. Het draait allemaal om de manier waarop gegevens worden overgedragen op onder anders de Samsung Galaxy S4 en S5.

KPN meent dat het een patent heeft op deze technologie en is daarom naar de rechter gestapt in Marshall, Texas. Volgens hetzelfde bericht hebben beide bedrijven de afgelopen twee jaar onderhandelt over een licentie fee. Deze gesprekken zijn op niets uitgelopen, vandaar de gang naar de rechter.

Maar waarom is KPN niet naar de Nederlandse of Koreaanse rechter gestapt? Waarschijnlijk probeert KPN een wereldwijd verbod te krijgen op het ongeoorloofde misbruik of het wil op deze manier compensatie afdwingen. De vergoedingen in de VS liggen over het algemeen een stuk hoger dan in Nederland en Korea. Bovendien is Amerika lekker ver weg van Nederland en kan KPN zonder problemen lokaal de relatie met KPN goed houden. Er is nog geen bevestiging van dit bericht ontvangen van Samsung of KPN. Bloomberg zelf is onbereikbaar voor commentaar.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel