KPN heft verdedigingsmuur op

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V. (KPN) kondigen aan het verzoek gekregen te hebben van het Bestuur van de Stichting Preferente Aandelen B KPN (de Stichting) om een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeen te roepen waar het besluit tot intrekking van de preferente aandelen B wordt geagendeerd. Blijkbaar is het Mexicaanse gevaar geweken.

Het Bestuur van de Stichting geeft aan dat er thans geen aanleiding is om een besluit tot intrekking van de preferente aandelen B aan te houden. Het Bestuur van de Stichting heeft daarom aan de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN gevraagd het besluit om de huidige uitstaande 4.258.098.272 preferente aandelen B in te trekken te agenderen op een BAVA. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN erkennen dat het aan de Stichting verleende recht tot het nemen van preferente aandelen onvoorwaardelijk en doorlopend is en dat de Stichting daarom het recht heeft in de toekomst preferente aandelen te nemen.

In lijn met de statutaire verplichtingen zullen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN op korte termijn besluiten de verzochte BAVA bijeen te roepen om de intrekking van de preferente aandelen B in stemming te brengen.

Het doel van de stichting om América Móvil te dwingen om hun overnamebod te verhogen is mislukt. En dat is slecht nieuws voor KPN. Het bedrijf gaat het om de middellange termijn zelfstandig niet redden. Wellicht komt een overname door Orange als een geschenk uit de hemel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel