KPN biedt supersnel 4G internet nu ook in het buitenland aan

Klanten van KPN en Hi kunnen vanaf 17 februari ook in het buitenland gebruikmaken van 4G. De eerste landen waar dit mogelijk is, zijn Frankrijk en Noorwegen. Hier kunnen KPN en Hi klanten, bijvoorbeeld tijdens hun vakantie, gebruikmaken van supersnel mobiel internet. Hiervoor heeft de klant een 4G-toestel en een  4G-abonnement van KPN of Hi nodig.

Dekking
KPN streeft ernaar om zijn klanten zo snel mogelijk op zo veel mogelijk plekken over de wereld 4G aan te kunnen bieden. KPN sluit per land een overeenkomst met lokale providers voor toegang tot het 4G netwerk voor KPN klanten. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KPN en dochter iBasis is dit nu mogelijk in de genoemde landen en zullen klanten van KPN en Hi  in 2014 in steeds meer landen 4G kunnen gebruiken. Op
www.kpn.com/4ginhetbuitenland staat een overzicht van de planning van de uitrol in het buitenland. De precieze dekking in een bepaald land is te vinden op de website van de providers van het betreffende land. 

Kosten
Op www.kpn.com/buitenland zijn de actuele tarieven per land te vinden. 4G zal in het buitenland hetzelfde kosten als 3G. Om de klant niet te verrassen met onverwachte kosten heeft KPN een kostenlimiet ingesteld. Zowel voor 3G als 4G is er een limiet van €60,50. Bij het bereiken van die grens wordt de klant geïnformeerd en wordt data in het buitenland geblokkeerd. Wil de klant verder mobiel internetten in het buitenland dan moet hij dat zelf aangeven per sms. 

KPN en Hi internetbundels voor in het buitenland
De KPN en Hi internetbundels voor in het buitenland gelden voortaan ook voor 4G. Met deze bundels kunnen klanten van KPN en Hi voordelig gebruik maken van data op zowel 3G als 4G. 

KPN en Hi bieden de volgende vier bundels aan:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel