Koppositie koesteren, maar innovatie is topprioriteit

Beeld: KPN
Beeld: KPN

Gisteren was voor het 5e jaar op rij het congres Mobiel van Telecompaper plaats. Het is uitgegroeid tot hét congres over ontwikkelingen en trends in de telecomsector. Eelco Blok sprak er gisteren.

Op het congres in Laren kwamen gisteren toonaangevende partijen op de Nederlandse telecom- en internetmarkt samen om te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op mobiel.

Impact van 4G

Een van de belangrijke thema’s van vandaag is: wat is de impact van 4G? Jarenlang heeft de sector zich voorbereid op de komst van 4G. En de veiling werd meerdere keren uitgesteld. Maar inmiddels wordt 4G overal uitgerold. En KPN is zelfs al in de fase van het bijsturen beland. Eelco Blok, CEO van KPN, was een van de sprekers.

Terug naar 2010

Eelco begon zijn speech door terug te gaan naar het telecomlandschap in 2010, het eerste jaar dat Telecompaper het congres organiseerde. Het jaar waarin internetsnelheden van 20MB per seconde behoorlijk indrukwekkend waren. En het jaar waarin de iPad werd gelanceerd.

Eelco: 'Niemand kon voorspellen dat mobiel internet gemeengoed, en voor veel mensen zelfs een eerste levensbehoefte zou zijn geworden. Niemand die kon voorspellen wat de impact van smartphones en tablets zou zijn en hoe deze in ongekend korte tijd onderdeel van ons dagelijks leven zouden worden.'

Geïntegreerd serviceprovider

Ook ging hij in op onze rol als geïntegreerd serviceprovider. Klanten willen altijd en overal en met iedere device connected zijn. Vast en mobiel internet zullen steeds meer in elkaar overvloeien, waarbij klanten niet eens merken of ze vast of mobiel online zijn. Eelco: 'Wij beschikken over de infrastructuur waarmee we die combinatie van vast en mobiele dienstverlening mogelijk kunnen maken. Naarmate we mobiel en vast steeds beter met elkaar integreren, wordt het voor klanten steeds aantrekkelijker om voor gebundelde diensten te kiezen.'

Nederland op kop in Europa

Eelco ging in op de rol die Nederland op telecom en ICT-gebied zou kunnen én moeten spelen. De vaste en mobiele infrastructuur in ons land is daarvoor de basis. Dankzij de snelheid waarmee het 4G-netwerk over heel Nederland is uitgerold nemen we in Europa een koppositie in: 'Die koppositie mogen we koesteren, maar veel belangrijker is het om ons te realiseren dat de telecom- en ICT-infrastructuur een structurele, duurzame bijdrage aan de economische groei in ons land kan leveren.'

Daarop besloot Eelco zijn speech met een oproep aan alle partijen (bedrijven, instellingen en overheid) om topprioriteit te geven aan innovatie om de kansen en toepassingen van ICT ten volle te benutten.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel