Jolande Sap - oud fractieleider GroenLinks - nieuwe commissaris KPN

De  Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. (“KPN”) maakt vandaag bekend dat de heer Duco Sickinghe de heer Jos Streppel zal opvolgen als Voorzitter van de Raad van Commissarissen vanaf de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (“AvA”), die wordt gehouden op 15 april 2015 in Den Haag. De heer Streppel treedt terug als voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen aan het eind van de AvA, het moment waarop zijn derde en laatste termijn eindigt.

De heer Sickinghe beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van telecommunicatie, technologie media en innovatie, die hij voornamelijk heeft opgedaan tijdens zijn periode als CEO van Telenet (België), als directeur van CETV (Central Media Enterprise), en zijn carrière bij NeXT Computer en HP. De heer Sickinghe is sinds 9 april 2014 lid van de Raad van Commissarissen.

Naast de heer Streppel zal ook mevrouw Hooymans terugtreden na afloop van de AvA, aan het eind van haar tweede termijn. De Raad van Commissarissen draagt, rekening houdend met het profiel van de Raad van Commissarissen, Mevrouw Jolande Sap voor ter benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen.

Mevrouw Sap is momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. Mevrouw Sap heeft uitgebreide kennis van en ervaring in de publieke sector en in de politiek als fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks in de Tweede Kamer in de periode 2010-2012. De voordracht voor deze positie was onderworpen aan het versterkte recht van aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad, die de voordracht van mevrouw Sap heeft aanbevolen.

KPN’s Raad van Commissarissen overweegt momenteel de nominatie van nog een lid van de Raad van Commissarissen waarmee het aantal leden op acht zou blijven. Enige aankondiging hieromtrent zal worden gedaan wanneer dat relevant is. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN willen de heer Streppel en mevrouw Hooymans danken voor hun waardevolle bijdrage aan het bedrijf in de afgelopen jaren. Als lid, voorzitter van de Audit Committee en – gedurende de laatste 5 jaar -  als voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft de heer Streppel de afgelopen 12 jaar geholpen om KPN door een periode van transformatie te loodsen. Zijn toewijding, gecombineerd met zijn uitgebreide zakelijke, financiële en governance ervaring is zeer waardevol geweest voor KPN. Als lid van de Raad van Commissarissen, het Remuneration Committee en het Nominating Committee, heeft mevrouw Hooymans tijdens haar 8 jarige termijn KPN ondersteunt met haar kennis van technologie en innovatie, met een duidelijke focus op de positie van onze medewerkers.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel