In september Vodafone 4G in heel Nederland

In september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland. Door de zachte winter optimaal te benutten en slimmere inzet van frequenties en techniek, ligt er sneller dan gepland een landelijk dekkend netwerk. Vodafone loopt hiermee ruim zes maanden voor op de oorspronkelijke planning. Op dit moment dekt het Vodafone 4G-netwerk 82 procent van Nederland.

Slimmere techniek

Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800Mhz) en hoge (1800Mhz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties. Daarnaast voorziet Vodafone als enige provider zijn mastenpark van zowel AIR-antennes als Remote Radio Head-technologie. Dit levert per mast 30% meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken. Vodafone kon deze technieken breder inzetten dan initieel gepland dankzij geld dat beschikbaar kwam uit Project Spring.

Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland: “Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland. De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. En dat werpt zijn vruchten af, want steeds meer Nederlanders kunnen inmiddels 4G van Vodafone gebruiken! De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland. Een geweldige prestatie waar ik enorm trots op ben!”

In september is naar verwachting overal in Nederland 4G buitenshuis beschikbaar. In de maanden daarna wordt de dekking en capaciteit geïntensiveerd om de 4G-ervaring binnenshuis te optimaliseren.

#FastForward
De versnelde landelijke beschikbaarheid van 4G is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel