In 2015 meer mobiele telefoonabonnementen dan mensen op aarde

Ericsson presenteert een nieuw Ericsson Mobility Report. Het rapport laat zien dat machine-to-machine-communicatie (M2M) met een groei van 3 tot 4 keer, een vlucht neemt in 2019. Verder komt uit het rapport naar voren dat 65 procent van alle telefoons die zijn verkocht in het eerste kwartaal van 2014 smartphones waren. Opmerkelijk is het totaal aantal mobiele abonnementen dat volgens Ericsson in 2015 de wereldbevolking zal overschrijden. Het aantal 4G/ LTE-abonnementen groeit tot 85 procent in Noord-Amerika en tot 30 procent in Europa in 2019.

Het nieuwste Ericsson Mobility Report onthult voor het eerst dat het aantal actieve cellulaire M2M-apparaten zal verdrie- tot viervoudigen in 2019, ten opzichte van 200 miljoen aan het einde van 2013. Terwijl de meerderheid van cellulaire M2M-apparaten van vandaag alleen nog GSM-only zijn, zal dat naar verwachting in 2016 verschuiven als 3G en 4G de meerderheid van de actieve cellulaire M2M-abonnementen vertegenwoordigen.

2015: Abonnementen overschrijden wereldbevolking 
Ericsson verwacht dat het aantal mobiele abonnementen de wereldbevolking volgend jaar overschrijdt. Mobiele abonnementen zijn met zeven procent, jaar op jaar, gegroeid, met alleen al 120 miljoen in het eerste kwartaal van 2014. Mobiele breedbandabonnementen blijven groeien en zullen eind 2019 de 7,6 miljard bereiken. Dat aantal vertegenwoordigt meer dan 80 procent van de mobiele abonnementen.

2016: Aantal smartphones overtreft ‘gewone’ mobiele telefoons
Ericsson dat het aantal smartphone-abonnementen in 2016 hoger zal zijn dan die van ‘gewone’ mobiele telefoons. In 2019 zal het aantal smartphone-abonnementen naar verwachting 5,6 miljard bedragen. In Europa zal het aantal smartphone-abonnementen in 2019 op ongeveer 765 miljoen uitkomen en daarmee wordt het aantal inwoners overschreden.

65 Procent van alle telefoons die in het eerste kwartaal van 2014 werden verkocht, waren smartphones. In vergelijking met vandaag de dag verbruikt een smartphone-gebruiker in 2019 naar verwachting bijna vier keer zoveel mobiele data per maand. Dit bevestigt de 10-voudige groeivoorspelling van het mobiele dataverkeer tussen 2013 en 2019.

2019: Kloof 4G/LTE-abonnementen groot
In 2019 zal Europa 80 procent LTE-dekking hebben. De penetratie van LTE-abonnementen in Europa zal echter slechts 30 procent zijn, vergeleken met 85 procent in Noord-Amerika. Zelfs binnen Europa zullen er grote verschillen zijn tussen West-Europa en Centraal-en Oost-Europa. De LTE-dekking in Noord-Oost Azië zal in 2019 naar verwachting 95 procent zijn, met een LTE-penetratiegraad van 45 procent. In dat zelfde jaar zal China naar verwachting meer dan 700 miljoen LTE-abonnementen hebben. Dit vertegenwoordigt meer dan 25 procent van het totale aantal LTE-abonnementen in de wereld.

In dit Mobility Report analyseert Ericsson het belang van het evolueren van mobiele breedbandnetwerken naar naadloze heterogene netwerken die gebruikmaken van een ‘macro cell layer’, aangevuld met geïntegreerde small cells. Deze evolutie is nodig om te kunnen voorzien om te voorzien in het toenemende dataverkeer en de app-eisen.

Handige tools 
Ericsson heeft de Traffic Exploration Tool ontwikkeld voor het creëren van op maat gemaakte grafieken en tabellen met behulp van gegevens uit het rapport. De informatie kan worden gefilterd per regio, abonnement, technologie, verkeer en het type apparaat.

Onderzoek

Ericsson heeft diepgaande metingen verricht naar het verkeer op ’s werelds grootste mobiele netwerken. Deze metingen zijn verzameld uit alle delen van de wereld sinds de begindagen van de mobiele breedband. Ericsson onderzoekt regelmatig de verkeersstromen in meer dan 100 live netwerken in alle belangrijke regio's van de wereld.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel